خواص و مضرات برنج قهوه ای
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات برنج قهوه ای را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص برنج قهوه ای و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های برنج قهوه ای
برنج قهوه ای دارای ترکیبات مفیدی مانند ویتامین های گروه B، منیزیم و منگنز است که باعث مهار آنزیم مضری به نام پرولیل اندوپتیدیداز می شود که ریسک ابتلا به بیماری آایمر را کاهش می دهد.
وجود مقادیر بالای فیبر و مواد معدنی در برنج قهوه ای باعث سم زدایی و پاک سازی کبد شده و ریسک ابتلا به بیماری های کبدی مانند کبد چرب را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
برنج قهوه ای دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فیبر می باشد که وجود آنتی اکسیدان در پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون، سرطان و لوسمی بسیار مفید است. برنج قهوه ای دارای خاصیت ضد تومور است و باعث آپوپتوز یا مرگ سلول های سرطانی می شود.
برنج قهوه ای دارای فیبر بسیاری است در نتیجه به بهبود و هضم غذا کمک بسیاری می کند، همچنین خطر ابتلا به کولیت را کاهش داده و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.
وجود مقادیر زیاد منگنز در برنج قهوه ای باعث افزایش متابولیسم بدن می شود و چربی سوزی را افزایش داده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود. فیبر بسیای که در برنج قهوه ای وجود دارد باعث می شود اشتها می شود اشتها کاهش پیدا کند و از پرخوری جلوگیری می کند. همچنین شاخص توده بدنی را کاهش داده و در نتیجه لاغری و کاهش وزن را در پی خواهد داشت.
وجود فیبر بسیار در برنج قهوه ای باعث بهبود حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست و هموروئید یا بواسیر بسیار عالی می باشد.
برنج قهوه ای یک منبع طبیعی از ملاتونین است که درمان بی خوابی شبانه را به دنبال دارد و باعث بهبود کیفیت خواب می شود.
برنج قهوه ای در تقویت سیستم ایمنی ن شیرده شده بسیار موثر است همچنین به افزایش شیر مادر در دوران شیردهی کمک می کند. همچنین ریسک ابتلای مادران به استرس و افسردگی را کاهش می دهد.
وجود مواد مغذی در برنج قهوه ای به کاهش فشار خون کمک بسیاری می کند و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس پیشگیری می کند. برنج قهوه ای سرشار از سلنیوم است که به سلامت قلب کمک می کند.
مصرف برنج قهوه ای در دوران یائسگی به تنظیم فشار خون و کاهش کلسترول خون بالا کمک بسیار می کند و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
برنج قهوه ای بدون کلسترول است و باعث افزایش متابولیسم چربی در بدن می شود و کاهش کلسترول بالای خون را در پی دارد.
عوارض و زیان های برنج قهوه ای
مصرف بیش از حد برنج قهوه ای به دلیل دارا بودن غلظت بالای آرسنیک می تواند باعث آسیب اندام ها و بافت های بدن و در نهایت به مرگ منجر شود.
منبع : parsisara.com