طرز تهیه بریانی
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی سنتی می توانید برای ۴ نفر بریانی تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری بریانی تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
دستور پخت بریانی
برای تهیه بریانی اصفهانی ابتدا 1عدد پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و داخل قابلمه می گذاریم و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع و گوشت سردست گوسفندی را نیز می افزاییم و دنبه را نیز روی گوشت می گذاریم
و 4 لیوان آب ولرم داخل قابلمه می ریزیم و درب آن را می گذاریم و روی حرارت بسیار ملایم اجازه می دهیم تا گوشت کاملا مغز پخت شود و آب کمی دیگر داخل قابلمه باقی مانده باشد. سپس پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و می شوییم
و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای 2 قاشق غذاخوری روغن مایع می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیاز را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم و کمی نمک،فلفل سیاه روی پیاز می پاشیم وجگر سفید را داخل قابلمه می گذاریم
و 2 لیوان آب به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب داخل قابلمه تبخیر شود و جگر پخته شود
و آب گوشت را می گذاریم تا داخل قابلمه بماند و کنار می گذاریم
اگر آب داخل قابلمه تبخیر شده بود پیاز و جگر را تفت می دهیم و قابلمه را از روی شعله بر می داریم و کنار می گذاریم تا مواد داخل آن سرد شود و مخلوط جگر و پیاز را نیز داخل چرخ گوشت می ریزیم و تا خوب چرخ شوند و در کاسه ای می ریزیم و کنار می گذاریم
در آخر ترکیب گوشت گوسفندی و دنبه را که دو مرتبه چرخ کردیم را مانند همبرگر ابتدا با کمک دو دست به صورت دایره در می آوریم و بعد تخت می کنیم تا کاملا شبیه همبرگر شود و روی آن مقداری دارچین می پاشیم و تابه ای را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم
و با قلمو داخل روغن می زنیم و تابه را کمی چرب می کنیم و بریانی را آرام داخل تابه می گذاریم و اجازه می دهیم تا به مرور زمان سرخ شود
از آب گوشت که کمی داخل قابلمه مانده بود روی نان می ریزیم و بریانی را داخل همان نان می گذاریم و در بشقابی قرار می دهیم و از مخلوط جگر سفید و پیاز چرخ شده روی آن می ریزیم و خلال بادام
منبع : https://parsisara.com/beriyani-2854/