طرز تهیه خورش مرغ
طرز تهیه خورش مرغ
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی مجلسی می توانید برای ۴ نفر خورش مرغ تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش مرغ تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
مواد لازم خورشت مرغ
پیاز ۲ عدد
سیر ۱ حبه
هویج ۲ عدد
ران مرغ ۴ قطعه
سیب زمینی ۲ عدد
فلفل دلمه ای ۱ عدد
نخود فرنگی ۱۰۰ گرم
روغن مایع به اندازه کافی
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت خورشت مرغ
طرز تهیه خورش مرغ
برای تهیه خورش مرغ مجلسی ابتدا پیاز ها را پوست می گیریم و می شوییم و نگینی خرد می کنیم و در تابه ای متناسب با مقدار پیازهای خرد شده روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شود
و کمی زردچوبه روی آن ها می پاشیم و اجازه می دهیم تا طلایی شوند
سپس در قابلمه ای که برای تهیه خورشت مرغ تدارک دیده اید کمی روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ران های مرغ را در قابلمه می چینیم و اجازه می دهیم تا سرخ شوند
در تابه ای کوچک یا در شیرجوش نصف قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و رب گوجه فرنگی را داخل شیرجوش می ریزیم و به مدت 1 دقیقه مداوم تفت می دهیم تا رنگ رب تیره تر شود و بوی خامی ان نیز از بین برود
از روی حرارت شیرجوش را بر می داریم و پیاز داغ و سیر داغ را به مرغ اضافه می کنیم و رب گوجه فرنگی تفت داده را نیز به مرغ اضافه می کنیم و 2 لیوان آب جوش نیز می افزاییم و درب قابلمه را می گذاریم و ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید
و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم هویج ها را پاک می کنیم و می شوییم و حلقه حلقه خرد می کنیم و فلفل دلمه ای را نیز می شوییم و هسته های آن را خارج می کنیم و از وسط نصف می کنیم و خرد می کنیم در تابه ای کمی روغن می ریزیم
و روی حرارت قرار می دهیم و هویج های خرد شده و فلفل دلمه ای را داخل آن می ریزیم و مداوم تفت می دهیم تا کمی نرم شوند و بلافاصله به مرغ اضافه می کنیم و به مدت 30 دقیقه اجازه می دهیم تا ران های مرغ کاملا بپزند
پس از گذشت 30 دقیقه زعفران دم کرده را به خورشت اضافه می کنیم و 15 دقیقه بعد طعم مرغ را می چشیم و هویج ها را تست می کنیم تا مطمئن شویم که پخته شده اند و اگر نیاز به کمی نمک و فلفل سیاه داشت مجددا روی مرغ می ریزیم
و می گذاریم 5 دقیقه دیگر مرغ کاملا جابیافتد
تا به مرور زمان روغن داغ شود و سیب زمینی ها را داخل تابه می ریزیم و می گذاریم تا سرخ شوند
منبع : https://parsisara.com/khoresh-morgh-2867/